Eindejaarsstage Wim van Gils

Vrijdag 30 december was in Turnhout de eindejaarsstage van Wim van Gils. Vanuit zeven andere dojo’s hebben mensen de weg gevonden naar de Van Gils Dojo. Ondanks de drukte op de mat was er ruimte om stevig te trainen. Thema’s als rechtop blijven, starten vanuit het achterste been en contact blijven houden in de beweging passeerden de revue.

Naast aikido werd er ook met jo en tanto gewerkt. In het werken met de jo werd een werktoon neergezet waarbij het duidelijk werd wat de interactie tussen uke en tori hoort te zijn;  moment van aanval en het gevaar van de jo is helder bij meer pressie en intentie. Hierdoor is voor beiden de beweging logischer en geeft het trainen met jo meerwaarde aan het aikido. In het trainen met tanto lag de nadruk op het verschil in uitvoering met normaal aikido vanwege de dreiging van het mes.

Naderhand werd er geproost op het afgelopen jaar en hebben we mogen genieten van hapjes en de zelfgemaakte mosterd van Ringo die erg lekker was 🙂

Een mooie afsluiting van 2016!

eindejaarsstage-wim-2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s