Stage Pascal Guillemin

 

17434910_10211089339383070_96674800029sdfasdfasdf1696871_o

Afgelopen zondag zijn Tessa en ik naar Ekeren (Antwerpen) geweest voor de stage van Pascal Guillemin. Sensei Guillemin is een directe leerling van Christian Tissier en geeft jaarlijks een stage in omgeving van Antwerpen op uitnodiging van Wim van Gils.

Het ochtendgedeelte begon met het werken met bokken. Getraind in drietallen waarbij aandacht was voor afstand tot elkaar, intentie van uke en interactie tussen tori en uke. Met een uke achter je en iemand voor je werd de noodzaak tot scherp handelen een stuk groter. Dit doen zonder je structuur te verliezen was een grote opgave.

In het aikido gedeelte de rest van de ochtend en de middag veel getraind op yokomen uchi en daarbij op een andere manier binnenkomen dan gewend. De opdracht die we kregen hierbij was om de nadruk niet te leggen op het stoppen van de slag maar eerder op het zelf binnenkomen en over de as van uke snijden. Later weer kwamen verschillende variaties op deze manier van werken.

Het was een zware en erg interessante training. Het geduld en de tijd die Sensei Guillemin neemt voor iedereen om tips of aanwijzingen te geven is noemenswaardig. Aanwezig waren leerlingen uit dojo’s uit Vlaanderen, Wallonië en Nederland. Leuk om met veel bekenden op de mat te staan. Het was een mooie dag om te trainen en na de training was het heerlijk om buiten van het zachte briesje te genieten. Volgend jaar weer!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s