Sjors Sportief Jeugdlessen

Sportief zijn is meer dan bewegen

Vorige week, woensdag 9 november 2016 was het zover: De eerste proefles in een reeks van 3, voor de nieuwe inschrijvingen via Sjors Sportief.Het was gezellig druk op de mat; 13 kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar. De kinderen die al lid zijn van de club, hebben de andere kinderen geholpen. Dat deden ze heel goed.

20161109_185536
Gezellig druk op de mat 

We zijn begonnen met een circuitje op de mat; de warming-up. Even wennen aan het bewegen op de mat. Daarna in twee rijen koprollen doen. Dit deden de kinderen erg goed en kon ik de kinderen iets meer uitdagen. Heel zachtjes rollen, van jezelf een mooi bolletje maken en voor degene die het al konden, achterover rollen of een mooie aikido rol.

20161109_18404820161109_183757

Ninja’s en Samurai’s

We hebben verder spelletjes gedaan en een techniek geleerd. Alles gezamenlijk. Voor de techniek is de groep verdeeld in samurai’s en ninja’s. De ninja’s gingen aanvallen en deden even alsof ze heel gemeen waren. Terwijl de samurai’s heel kalm bleven en de techniek maakten.

Goede sfeer op de mat

Er was een goede, gezellige sfeer in de groep en er werd natuurlijk gelachen. Nog twee proeflessen en natuurlijk hoop ik dat alle kinderen blijven komen, om goed te worden in aikido, als echt samurai’s.

Tot op de tatami!
Tessa van Aalten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s