Aikido en kinderen

Aikido is een vorm van budo die bijzonder geschikt is om kinderen te laten beoefenen. Dit komt doordat de grondlegger van aikido, vanuit het principe dat alle mensen gelijk zijn, deze krijgskunst heeft vormgegeven door competitie eruit te laten.
Dit stimuleert tot een persoonlijke ontwikkeling, waar er ruimte is om jezelf te zijn en daarmee tevreden te zijn.

Even voorstellen: Tessa van Aalten tessa 1

Ik ben Tessa van Aalten en geef mede de jeugdlessen bij Bushin Dojo in Hedel.

Kinderen zijn nog volop in ontwikkeling; mentaal en fysiek. En bij kunnen dragen aan die ontwikkeling door middel van aikido, past naar mijn idee heel goed bij het gedachtegoed van aikido.

Voor mij is aikido een passie; het steeds opnieuw ontdekken van nieuwe details in een techniek, de fysieke uitdagingen tijdens de trainingen en ontdekken dat je meer kan dan je denkt, door jezelf vrij te maken van elke vorm van frustratie.

Bushin Dojo Jeugdlessen

Kinderen leren in de lessen om stevig te staan, te vallen en te rollen. Hierdoor voelen ze zich veiliger en krijgen ze zelfvertrouwen. Het oefenen van technieken zorgt voor een betere coördinatie en daardoor zitten kinderen vaak beter in hun lijf.  Daarnaast leren ze om samen te werken en grenzen aan te geven door op een fysieke manier met elkaar om te gaan. Kinderen leren van aikido dat ze met goede techniek niet groot of sterk hoeven te zijn.

Op de mat hebben we bepaalde regels. We buigen naar elkaar en we groeten de leraar. We zitten op onze knieën en zijn stil als de leraar praat. Deze dojo etiquette zorgt ervoor er in de les rust is en zo ook in het kind. Kinderen leren de waarde van etiquette en krijgen hierdoor respect voor zichzelf en elkaar.

Informatie

De jeugdlessen zijn de volgende tijden:

Vught

Maandag 18.00 – 19.00 uur
Leeftijden: van 10 tot 14 jaar
Leraar: Rob Jans
0643008421
r.jans@bushindojo.nl

Hedel

Woensdag 18.00 – 19.00 uur
Leeftijden: van 6 tot 13 jaar
Leraar: Tessa Van Aalten
0618769185
t.vanaalten@bushindojo.nl

Voor meer informatie neem gerust contact op!

Locatie Vught:

De training op maandag is in Vught in een mooi voormalig kerkgebouw. De dojo ligt op tien minuten fietsen vanuit het centrum van ‘s-Hertogenbosch en vlak bij de uitvalswegen richting Eindhoven en Utrecht. Adres: Deken van Ossstraat 1 Vught. (voordeur ter hoogte van de rode bus op de foto)

Klik hier voor een routebeschrijving 

whatsapp-image-2017-02-09-at-15-45-12
Deken van Ossstraat 1 in Vught

Locatie Hedel:

De lessen op woensdag vinden plaats bij sporthal De Hooge Wal in Hedel (gemeente Maasdriel). De dojo is makkelijk bereikbaar vanuit Zaltbommel en ‘s-Hertogenbosch in slechts tien minuten rijden. Adres: Kasteellaan 71 Hedel.

Klik hier voor een routebeschrijving 

dojo
Kasteellaan 71 in Hedel

Bekijk ook onze facebookpagina: Bushin Dojo Jeugdlessen

Impressie jeugdgroep

image00520161109_185536

Zelfvertrouwen krijgen, technieken leren, samen werken, samen spellen doen, grenzen leren aangeven en  grenzen verleggen, fysiek en mentaal ontwikkelen; en dit alles fijne en gezellige groep.

image009image011image013image003image001